Saturday, June 30, 2012

Happy Birthday Brother!

Abimin doğum günü için mavi yildizlarla suslu bir pasta yaptim. Ortadaki yildiz abimi çevresindekiler de bizim temsil ediyor. Pastada vanilyali pandispanya ve bitter çikolatali ganaş kullandim. Meyve olarak abimin en sevdiği meyve olan muzu kullandim ve damla çikolata ekledim. Pasta bizim evden abimlere kadar giderken yolda biraz sarsilmis olacak ki cok az yamulmuştu. Ama yine de tat ve görüntü açısından aile fertlerinden tam not almayi basardi :) Umarım siz de beğenirsiniz.


































Kırmızı Renkli Düşük Yaka Bayan Kazak Modeli

Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //
Örgü //
Kırmızı Renkli Düşük Yaka Bayan Kazak Modeli





İp: 350 gr
Şiş no: 5  numara
Tığ no: -
Beden: 38



Kırmızı Renkli Düşük Yaka Bayan Kazak Modeli  anlatımı


YAPILIŞI
ARKA: 70 ilmekle başlayın. 2 sıra 1 ilmek ters 1 ilmek düz lastik örün. üzerine düz örgü ile devam edeni. 18 cm sonra 1 ilmek ters 1 ilmek düz örgü olarak 13 cm örün. iki taraftan 2 sırada 2 şer ilmeği toplayıp 10 er ilmek eksilterek reglan kesim yapın. kol kesiminden 14 cm sonra 1 ilmek ters 1 ilmek düz 6 cm lastik örüp ilmekleri kapatın.


ÖN: 70 ilmekle başlayın. 2 sıra 1 ilmek düz 1 ilmek lastik örün. lastikten sonra düz 26 ilmek düz 1 ilmek ters 16 ilmek düz 1 ilmek ters 26 ilmek düz örün. 3 sıra sonra 1 ters ilmekten sonra sol şişteki 8 düz ilmeğin ilk 4 ilmeğini önden alarak sola. diğer 4 ilmeğini arkadan sağa çevirerek saç örgü yapın. sol şişteki ikinci 8 ilmeğin ilk 4 ilmeğini arkadan sola, son ilmeğini önden sağa çevirerek saç örgü yapın. 1 ilmek ters 26 ilmek düz örün. arka sıraları ters örün. her 5 sırada saç örgüleriyle devam edin. arkada yaptığınız gibi bel yerine lastik örün. Kol kesimi yapın.


YAKA: Yaka kısmından 6 cm lastik örüp ilmekleri kapatın. kollara 56 ilmekle başlayın. 2 sıra lastik üzerine düz örgü örün. 9 cm sonra koli 2-1 kesin. her sırada 1 er ilmek eksiltin. kol yerine 36 ilmek kalacak şekilde bitirin.

Friday, June 29, 2012

Yazlık kombineler































Elmalı Yufka Tatlısı, Elmalı Rulo Tarifi













Elmalı Rulo Tarifi
      MALZEMELER


  • 2 adet yufka

  • 6 adet elma

  • 2 tatlı kaşığı tarçın

  • 7 yemek kaşığı toz şeker 

  • 5 yemek kaşığı tereyağı

  • 8 yemek kaşığı dövülmüş ceviziçi

  • Pudra şekeri (üzeri için)

 

     YAPILIŞI Elmaları yıkayıp soyun, rendeleyip bir tavaya alın. Elmalara şekeri de ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Elmalar pişince tarçını ve ezilmiş cevizleri ekleyin. Yufkayı tezgaha serin. Terayağı eritip yufkayı fırçayla yağlayın.(tereyağdan bir miktar üzeri için ayırın.) Hazırladığınız elmalı içi yufkanın ortasına yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ayırdığınız tereyağı rulonun üzerine sürün. Üç parmak kalınlığında keserek önceden ısıtılmış 180 derceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız elmalı sarmaların üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. ( bu ölçüler ile iki tepsi oluyor, siz dilerseniz yarım ölçü kullanıp yapabilirsiniz )