Monday, February 27, 2012

Ayvalı Humus Yapımı


MALZEMELER

300 gr Nohut

500 gr Tahin

4-5 Diş Sarımsak

1 Adet Ekmek Ayvası

Yarım Limon Suyu

2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

2 çorba kaşığı bal

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Tuz

HAZIRLANIŞI


Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin.

Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin.

Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.


No comments:

Post a Comment