Monday, March 12, 2012

Badem Çorbası

Malzemeler

2 Çorba kaşığı tereyağı

3 Çorba kaşığı un

2 Çorba kaşığı süt

2 Su bardağı et suyu

1 Su bardağı dövülmüş toz badem

1 Adet yumurta sarısı

1 Adet limon suyu

1 Çorba kaşığı kırmızıbiber,

Tuz

Süslemek için : Badem

Mutfak

Zorluk 2

Süre 40 dk.

Kaç Kişilik 4

Yöntem

Hazırlanışı

Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.

Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.

Toz bademi ilave edin.

Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.

Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.

2 Su bardağı sütü ilave edin.

Kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın.

Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.

Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.

1-2 Taşık kaynatın.

Tencereyi ocaktan alın.

Tencereyi ocaktan alın.

Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın.

Çorbanın üzerine gezdirin.

Bademle süsleyip, servis yapın.

Badem Çorbası yemek tarifleri
Kesinlikle hosunuza gidecek ilginc modeller : 2011 modasi bayan kiyafet modelleri

No comments:

Post a Comment