Es selamü aleyküm dostlar
hayirli bir hafta dileklerimle sizlere kücük bir lezzet sirri ile geldim ilerleyen günlerde yayinlayacaktim
ama cuvaldizim fiyuvitim
http://fiyuvfit.blogspot.de/ istegi ile öne aldim
sarimsak sirkesi diyorum ben buna .sarimsagin sifasi sirkeyle bulusunca daha da bir katlaniyor.
sirke ise sifanin özüdür. mümkün mertebe kullanin kullandirin .
bu islemle kokusu yogun olmaz, mideyi fazlaca rahatsiz etmez .
yapilisi kolay peki nerelerde kullanmaliyiz
tüm salata soslarinda, corbalarda ,makarnalar ,da sebzelerde
bir yemek kasigi ilave etmeniz cok seyi degistirir .
söyle yapiyoruz sirkemizi
miktar arzunuza kalmis
benim resimdeki saklama kabim uzunca bir süre yetiyor
icindeki miktari vereyim ben, siz isterseniz arttirin
250 ml sirke mümkünse elma sirkesi olsun (herseye uyar )
1 orta bas sarimsak
tuz
Kabiniza önce sirkeyi doldurun sarimsaklari soyup icersine piresleyin
bir cay kasigi kadar tuz koyup calkalayin bir gün sonra kullanabilirsiniz
buzdolbinda saklamalisiniz
kullanacaginiz zaman temiz bir kasik ile alip kullanin
sirkesi azalinca üzerine sirke ekleyebilirsiniz
sarimsagin etkisi bir ay kadar kalir sonra tazeleyin
tazeleme islemi söyle sirkenizi süzgecte süzüp
tekrar sarimsak piresleyin yada sirke eklemeden bitirin
bozulmadan dolayimi yeniliyoruz sirkemizi ? hayir görüntü ve yogunluk acisindan yoksa bozulma olmaz aylarca kalabilir
afiyet sifa icine katildigi herseyde lezzet olsun insAllah
dualara talibim
No comments:
Post a Comment