Monday, September 10, 2012

Sarimsak sirkesi






Es selamü aleyküm dostlar


hayirli bir hafta dileklerimle sizlere kücük bir lezzet sirri ile geldim ilerleyen günlerde yayinlayacaktim


ama cuvaldizim fiyuvitim


http://fiyuvfit.blogspot.de/ istegi ile öne aldim


sarimsak sirkesi diyorum ben buna .sarimsagin sifasi sirkeyle bulusunca daha da bir katlaniyor.


sirke ise sifanin özüdür. mümkün mertebe kullanin kullandirin .


bu islemle kokusu yogun olmaz, mideyi fazlaca rahatsiz etmez .


yapilisi kolay peki nerelerde kullanmaliyiz


tüm salata soslarinda, corbalarda ,makarnalar ,da sebzelerde


bir yemek kasigi ilave etmeniz cok seyi degistirir .


söyle yapiyoruz sirkemizi


miktar arzunuza kalmis


benim resimdeki saklama kabim uzunca bir süre yetiyor


icindeki miktari vereyim ben, siz isterseniz arttirin


250 ml sirke mümkünse elma sirkesi olsun (herseye uyar )


1 orta bas sarimsak


tuz


Kabiniza önce sirkeyi doldurun sarimsaklari soyup icersine piresleyin


bir cay kasigi kadar tuz koyup calkalayin bir gün sonra kullanabilirsiniz 


 buzdolbinda saklamalisiniz  


kullanacaginiz zaman temiz bir kasik ile alip kullanin


sirkesi azalinca üzerine sirke ekleyebilirsiniz


sarimsagin etkisi bir ay kadar kalir sonra tazeleyin


tazeleme islemi söyle sirkenizi süzgecte süzüp


tekrar sarimsak piresleyin yada sirke eklemeden bitirin


bozulmadan dolayimi yeniliyoruz sirkemizi ? hayir görüntü ve yogunluk acisindan yoksa bozulma olmaz aylarca kalabilir


afiyet sifa icine katildigi  herseyde lezzet olsun insAllah


dualara talibim

No comments:

Post a Comment