Thursday, August 23, 2012

kuşburnu marmelatı


Kuşburnu Marmelatı


  • 1 kg.  Kuşburnu

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 silme çay kaşığı limontuzu

  • Yeterince su


Kuşburnu marmelatının yapılışı


  • Kuşburnularını yıkadıktan sonra, sap ve baş kısımlarını elinizle koparın. Bir tencereye alın.Üzerine çıkacak kadar su ekleyin.

  • Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 2 saate yakın pişirin.

  • Bu işlemi düdüklü tencerede yaparsanız çok daha kolay olacaktır.

  • Meyveler macun gibi pişmiş olmalı, yoksa süzgeçten geçirmek çok zor olur.

  • Pişen ve ılıyan kuşburnuları bir tencere üzerine oturtulmuş kevgirin içine dökün. Elinizle bastırarak kevgirden geçirin. En son çekirden üzerinde fazlaca meyve kalacaktır. Bu çekirdekleri ayrı bir kaba alıp, 2 su bardağı kadar su ekleyin ve iyice karıştırın. yeniden kevgire döküp ovalayın. Bu şekilde çekirdekler meyve püresinden tamamen ayrışmış olacak.

  • Kuşburnu püresini yeniden ateşe koyun. Üzerine 2 su bardağı şekeri ilave edip karıştırın.

  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekilip, krema kıvamına gelene kadar pişirin. Limontuzunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

NOT: Marmelatlar pişerken sık sık karışmanız gerekir. Aksi halde dibine tutması çok kolay olur.

VN:F [1.9.17_1161]






Rating: 0.0/10 (0 votes cast)




VN:F [1.9.17_1161]

No comments:

Post a Comment