Sponsor Bağlantılar
Fırında Ispanaklı Mantar nasıl yapılır, resimli yemek tarifleri adına en büyük yemek tarifi sitesi sizlerle..
Gereken Malzemeler
500 gr. ıspanak
500 gram mantar
1 tane soğan
Sıvı yağ
Karabiber, pulbiber
Beşamel sosun Malzemeleri
1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
500 gr. kaşar peyniri
Tarifi
Ispanaklar çamurlu olduğu için yarım saat önceden bol suda yıkayın ve suyun içerisinde bir süre bekletin daha sonra kaynar suda azar azar 2 dakika kadar haşlanır ve süzerek çıkarılır. Mantar ve soğan küçük küçük doğranır, tavada kavrulur ve baharatlarla tatlandırılır. Borcama yada fırın tepsisine ilk olarak ıspanaklar dizilir onun üzerine ise kavrulmuş mantarlar düzgün bir şekilde konur. Tencerede un ve yağ beraber kavrulur daha sonra soğuk süt içerisine eklenir beşamal sos hazırlanır ve mantarların üzerine güzelce yayılır, en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıttıgımız fırında 190 derecede kaşar peyniri eriyip kızarıncaya dek pişirilir.
Afiyet Bal Şeker Olsun..
No comments:
Post a Comment