Wednesday, July 4, 2012

Meyveli Kup Tarifi






Meyveli Kup nasıl yapılır ?

Meyveli Kup Mutfak: Fransız Murfağı.

Meyveli Kup Yapım Zorluğu: Kolay.

Meyveli Kup Gerekli Malzemeler;

500 gr krem şanti

250 gram taze (dondurulmuş da olabilir) vişne

200 gram yoğurt

vişne suyu

5 çorbakaşığı toz şeker

krema

4 Kişilik

Meyveli Kup Tarifi;

Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın. Vişneleri tozşekerle 10-12 dakika kısık ateşte

çevirdikten sonra, soğumaya bırakın. Şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma ilave edin ve buzlukta 30 dakika bekletin.

Üzerinde buz kristalleri oluşunca dışarı çıkarın ve çatalla ezin.

Kup kadehinin dibine, önceden ayırdığınız vişneleri koyun.

Üzerine bir parça vişne suyu gezdirdikten sonra yoğurtlu karışımdan döküp, üstünü krema ile süsleyip servis yapın. Arzu ederseniz kenarına küçük gofretler koyabilirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 136

No comments:

Post a Comment