Sunday, July 1, 2012

truf, truf tarifi yapımı yapılışı malzemeleri


Cevizli Çikolata Kaplı Truf




Hanımlar çikolataya olan hayranlığımı ve bağımlılığımı biliyorsunuz. Çikolata olan her şeyin tadına bakma gibi bir takıntım olduğunu ise söylememe gerek yok diye düşünüyorum. Çikolata ve cevizin mükemmel uyumu ise tadanları bağımlı hale getirebiliyor. Daha önce truf tattınız mı bilmiyorum ama benim yeni truf tarifim ile bambaşka bir lezzet ile tanışacaksınız. İlk kez bir arkadaşımda yediğim truf’u gerçekten çok beğendim ve sizlerle paylaşmaktan büyük zevk duyacağım.




Gerekli Malzemeler




400 gram çikolata




1 kutu krema




Üzerini kaplamak için 200 gram çikolata




2 çay bardağı ceviz içi








Cevizli Çikolata Kaplı Truf Tarifi



Truflarımızı yapmaya başlamadan önce çikolatamızı küçük küçük doğruyoruz. Kremamızı başka bir kapta orta ateşli ocakta erimesi ve kaynaması için ısıtıyoruz. Ocağı kapattıktan sonra kremamızın üzerine küçük şekilde doğradığımız çikolatalarımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Elimiz ile kırdığımız ceviz parçalarımızı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Cevizlerimizi robotta kırmayı düşünüyorsanız eğer sizi uyarmak isterim. Ceviz, fındık, fıstık gibi tatlılara lezzet veren yemişlerimizi çok iyi kırmak iyi bir fikir değildir. Çünkü lezzetlerini almamız için tatlının içerisinde dişimize gelebilecek büyüklükte olması gerekir. Bu nedenle size tavsiye ederim ki cevizlerimizi dişimize gelecek şekilde elimizle kıralım. Karışımımız hazırlandıktan sonra borcama yayalım ve kaşık ile üzerindeki pürüzlüğü düzelterek buzdolabında bekletmeye alalım. Buzdolabında donan trufları çıkaralım ve kare şeklinde keselim. Şeklini verdikten sonra tek tek ve hızlı şekilde elimizde yuvarlayalım. Yuvarladığımız trufları benmari usulü erittiğimiz çikolataya bulayalım ve tekrar buzdolabında donması için dinlendirelim. Çikolatalı ve cevizli truflarımız donduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment